Etusivu

 

Yhteystiedot

Palvelut

Taustat

Henkilökunta

Hevoset

Myynnissä

Arkisto

 

Palvelut

Gliti-tallilla on 8 hevosen talli. Nuorille tammoille ja oriille on pihatot, joihin mahtuu 5-7 hevosta kumpaankin. Tallissa pyritään pitämään aina yksi karsina vapaana, mikäli joku pihattolaisista tarvitsee tilapäismajoitusta sisällä. Tallilla on 20 x 40 m valaistu (ainakin kohtalaisesti… ;-) ) ratsastuskenttä ja ympäristössä paljon hyviä maastoja.

Gliti-talli on erikoistunut islanninhevosten kasvatukseen. Meillä on muutama siitostamma, ja varsoja syntyy vuosittain 2-3. Kasvatustoimintaamme kuuluu myös muiden omistamien varsojen ”kasvattaminen”: Pihatoissamme kasvaa eri-ikäisiä tammoja ja oriita. Yleensä varsat tulevat meille hoitoon pian vieroituksen jälkeen ja lähtevät noin 3-vuotiaina takaisin omistajalleen tai koulutettaviksi.

Oripoikia laitumella kesällä 2007
Nuorilla hevosilla on talvisaikaan pihaton lisäksi vapaa pääsy laajoihin metsätarhoihin, joissa on erittäin vaihteleva maasto. Kesällä hevoset laiduntavat osittain viljellyillä laitumilla, osittain luonnonniityillä. Hevoset käydään tarkastamassa myös laidunkaudella vähintään kaksi kertaa vuorokaudessa. Nuorten hevosten ”hoitopakettiin” kuuluvat rehut (säilörehua ja kuivaa heinää omilta pelloilta, kauraa, tarvittaessa valkuaistäydennysrehua, kivennäistä ja suolakivi, talvella myös porkkanoita ja vitamiinikuurit), madotukset sekä kavioiden hoito. Gliti-tallin kaikki hevoset pyritään rokottamaan samaan aikaan, saman rokotusohjelman mukaisesti.

Tallissamme on täysihoidossa muutama ratsastuskäytössä oleva hevonen. Ne ovat talvella yöt tallissa ja pitkän päivän ulkona. Kesällä suurin osa on jatkuvasti ulkona, mutta niillä on mahdollisuus mennä vapaasti pihattoon. Tarvittaessa esim. ihottumahevoset pääsevät hankalina aikoina talliin. Täysihoitoon kuuluu karsinapaikan ja tarhauksen lisäksi säilörehu, kuiva heinä, kaura sekä kivennäiset, talvella myös porkkanoita ja yhteiset vitamiinikuurit. Tarvittaessa Minna tekee peruskengitykset, mutta erikoisempia virityksiä varten kutsutaan alan ammattilainen paikalle.

Rokotuksista ynnä muista terveydenhuoltokäynneistä vastaa yleensä ”oma-eläinlääkärimme” Anna Kjällman. Käytettävissä on myös Helsingin yliopiston Saaren yksikön eläinlääkäripäivystys ympäri vuorokauden, sekä useita hevosklinikoita n. 85 km säteellä (Viikki, Hyvinkää, Lahti, Orimattila, Vermo).

Gliti-tallin pihattotarhat